Groener
Transport

door Tamara van Seijen

Tamara van Seijen

Tech Data representative

Met ons team van gedreven collega’s en directie als sponsoren, willen we grote stappen zetten als het gaat om Tech Data ’s groen transport = 100% CO2 neutraal. Dit is een enorme uitdaging maar uiteraard zien we veel mogelijkheden. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, we hebben daar ook de hulp van onze partners en klanten nodig!

Er zijn zo’n 20 vrachtwagens die dagelijks in ons warenhuis aankomen en vervolgens vertrekken naar onze klanten, maar ook buitenlandse vracht die bij ons aankomt per boot/vliegtuig/trein.

Een dergelijke grote stap, delen we op in kleinere korte termijn CO2-reductie doelen. Wij hebben daarom voor 2022 alvast een aantal mooie doelen gesteld:

Het Carton Load Optimization project: een samenwerking waarbij we gezamenlijk met een externe partner kijken naar de mogelijkheden tot subsidie en samenwerking met het Vlaams Instituut voor Logistiek. Daarmee willen we onze leveringen & verpakkingen verduurzamen door alvast de inhoud van ons transport te vergroenen.

We zijn in gesprek met onze carriers om de ‘last mile’ green in te zetten in alle grote steden. Dat wil zeggen dat al ons transport elektrisch zal zijn binnen de grote steden naar de eindklant.

We bereiden ons momenteel voor op de gesprekken die we zijn aangegaan en nog aangaan met onze vendoren of we kunnen samenwerken om groener te kunnen gaan transporteren en hoe we elkaar hierin kunnen ondersteunen.

Daarbij willen we ook in het 2e kwartaal van 2022 een ronde tafel organiseren waarbij we alle samenwerkende stakeholders zoals vendoren, carriers en een deel van onze klanten bij elkaar brengen om tot nieuwe initiatieven voor ons transport te kunnen komen.

Ook onze collega’s bij TD Synnex HQ in Florida en de collega’s in de andere delen van Europa zijn enorm enthousiast dus we zullen dit groots oppakken. Houd ons daarom goed in de gaten en nog belangrijk: doe met ons mee!

Be the change you want to see in the world and go the green mile.

Tamara van Seijen

CONTACT

Heb je een goed idee? Wil je meer weten over ons Klimaat Parlement of initiatieven?
Wil je meewerken of ambassadeur worden?

Cookievoorkeuren